mandag 10. mars 2008

Jakten på De Røde, del 1.....


Lenge leve Lenin. I dag var dagen da Ellen og jeg endelig skulle gjennomføre planen vår om å infiltrere LCR - Den Revolusjonære Kommunistiske Liga, det mest venstreradikale av Frankrikes venstreradikale partier...

Selv om det høres ut som noe vi kunne ha funnet på å gjøre for gøy, så var det faktisk i den hensikt å intervjue dem til prosjektet vårt om L'Extreme Gauche, den siden av fransk politikk som vifter hardest med de røde flaggene og synger høyest på Internasjonalen.

For anledningen har vi til og med laget kodenavn på hverandre: Ellen er Natthund 43 og jeg er Labrotte 88. Men det kreves sterkere skyts enn som så for å få tak i en ekte fransk revolusjonær:

Først sendte vi mailer til alle mailadressene vi kunne finne på lcr.org uten særlig hell. Vi tenkte at kanskje er det bare gamle skrivemaskiner på kontoret til ekte Trotskijister.. Så i dag bestemte vi oss for å troppe opp på hovedkvarteret for å få svar på spørsmålene våre. Vi tok metroen til et av Paris' mer sketchy strøk og begynte å rote rundt med kart og turistbok. Vi skjønte at vi var på rett vei da vi gikk forbi en vegg der noen hadde tagga 'Asterix', komplett med 'anarkist-A'.

Jepp, rett rundt hjørnet lå kontoret til LCR for det 15 arrondissement. Bortgjemt på bakrommet til en bokhandel der du kan finne ut alt du noensinne trenger å vite om Che Guevara og litt til. Men var det noen politikere der? Å nei, du.. Der var det tre misteksomme Kamerater som kunne fortelle at det for tiden ikke finnes noen representant eller kandidat eller informasjonssjef i huset. Men hvis vi er heldige kan det hende at det finnes noen på LCR's kontor i Montreuil. Og hvis de forteller oss at vi må dra tilbake til Nation så måtte vi for all del ikke høre på dem.

Dette kan umulig bli annet enn interessant. Stay tuned!

Ingen kommentarer: